HOFF Potetmel

Pavlova med is og karamellpopcorn

Verdens beste pavlova med HOFF Potetmel

Bak to med en gang – denne pavlovaen forsvinner som dugg for solen!

I samarbeid med HOFF potetmel har den populære matbloggeren Marit Røttingsnes Westli, også kjent som Fru Timian laget en festkake som garantert kommer til å få ben å gå på – enten du serverer den på festkakebordet 17. mai eller til en annen av vårens festlige anledninger.

- Dobbel pavlova med karamellpopcorn og is er en herrrlig bombe av en festkake, smiler Marit.

En perfekt pavlova skal ifølge henne være sprø på utsiden og herlig seig midt i. For å få den rette konsistensen så bruker hun en toppet teskje med HOFF Potetmel som hun rører inn i marengsen før hun fordeler den utover bakepapiret.

1200x627 pavlova med is og karamellpopcorn 4

Slik lykkes du med pavlova

Synes du det er vanskelig å få marengsen sprø og seig når du baker pavlova? Da har Marit noen gode tips:

1. Miksebolle og vips må være helt ren
2. Det må ikke være rester av eggeplomme i eggehvitene
3. Bruk helt finkornet sukker. Kjør eventuelt sukkeret i en matprosessor før bruk
4. Visp marengsen lenge

Les også: 17. mai-kake med friske bær og hjemmelaget sukkerpasta

Dobbel pavlova med karamellpopcorn og is

Pavlova
300 g helt finkornet sukker
6 eggehviter
1 ts vineddik eller annen eddik
1 toppet ts HOFF Potetmel

Til pynt
½ porsjon karamellpopcorn
6 kuler jordbæris
4 kuler sjokoladeis
4 kuler cookie dough-is
4 kuler skogsbæris
100 g blåbær
100 g bringebær
Noen blader med sitronmelisse

Slik gjør du
Sett stekeovnen på 150 grader varmluft og kle et stekebrett med bakepapir.
Tusj opp to rundinger på 20 cm i diameter på bakepapiret og legg bakepapiret med tusjsiden ned. Dersom du ikke får plass til de to sirklene ved siden av hverandre på stekebrettet, kan du steke på to brett samtidig.
Dersom du ikke har helt finkornet sukker, kjører du helt vanlig sukker noen runder i matprosessoren til det får en finere konsistens. Da vil sukkeret lettere smelte inn når du pisker marengsen.
Ha eggehvitene i en miksebolle og pisk til eggehvitene begynner å danne hvite topper.
Så tilsetter du sukkeret i en helt tynn stråle og pisker til du får en skinnende blank marengs. Pisk på høy hastighet i 6-7 minutter.
Ha i hvitvinseddiken og pisk den inn.
Sikt til slutt inn HOFF Potetmel og vend det inn med en sleiv.
Fordel marengsen i de to sirklene.

Skru stekeovnen ned til 120 grader samtidig som du setter inn stekebrettet og steker pavlovaene i 1 time. La stekeovnsdøra være lukket hele tiden. Etter en time kan du forsiktig åpne døra litt for å sjekke at overflaten er tørr og fast. Skru av varmen i stekeovnen og la pavlovaene ligge i ovnen frem til den har blitt kald. Du kan gjerne steke på kvelden, for så å la bunnene ligge i stekeovnen uten varmen på hele natten.

Pavlovabunner kan lages flere dager i forveien. Oppbevares utildekket på et skyggefullt sted.

Du kan også gjøre klar isen i god tid, om du vil det. Ta isen ut av fryseren og lag kuler. Plasser dem enten rett på pavlovaene eller legg dem tilbake i fryseren.

Legg den ene bunnen på et serveringsfat og fordel utover halvparten av iskulene, popcornet, blåbærene og bringebærene. Plasser den andre bunnen forsiktig på toppen før du gjentar med resten av pynten.

Da kan festen begynne!