HOFF Potetmel

Riskrem med jordbærsaus med hoff potetmel

Jordbærsaus til riskremen

Slik lager du den herlige dessertsausen selv.

Ingredienser

8 porsjoner

Jordbærsaus:
450 g frosne jordbær
1 vaniljestang
225 g sukker
3 dl vann
1 – 1,5 ss Hoff Potetmel
3 ss vann

Rød saus:
3 dl rød husholdningssaft (ikke utblandet)
4,5 dl vann
1 – 1,5 ss potetmel
3 ss vann

Riskrem med jordbærsaus, eller en annen type rød saus, er et tradisjonsrikt dessertinnslag for svært mange av oss i julen. Den smakfulle og friske sausen kan i tillegg brukes på vaniljeis, ostekaker, brownies og andre sjokoladekakevarianter som kler tilbehør. Potetmelets rolle i den tradisjonsrike dessertsausen, er å sørge for en perfekt konsistens.

Slik lager du jordbærsaus:

Kok opp vannet, sukkeret og de frosne jordbærene. Hvis du ikke ønsker de små frøene fra bærene i sausen, kan du presse blandingen gjennom en sil slik at frøene fjernes, etter at blandingen er kokt opp. Når dette er gjort, heller du blandingen tilbake i kjelen.

Løs opp potetmelet i to spiseskjeer kaldt vann. Deretter tilsetter du potemeljevningen i bærblandingen under omrøring. Jordbærsausen skal ikke kokes opp etter at du har tilsatt potetmelsjevningen.

Dersom du ikke allerede har mye vaniljesmak i desserten du skal bruke sausen til, anbefaler vi å ha frøene fra en halv til en kvart vaniljestang i sausen mens den koker opp. Vaniljen setter virkelig prikken over i-en på smaken.

Ønsker du å lage en litt enklere variant av rød saus til riskremen eller en annen dessert, er rød saus basert på husholdningssaft en fin og god løsning.

Slik lager du rød saus av saft:

Kok opp saft (ikke utblandet) og vann. Rør ut potetmelet i to spiseskjeer kaldt vann og tilsett potetmelsjevningen i saften under omrøring. Avkjøl sausen.

Tips! Dersom det skulle være noe saus igjen etter desserten – noe vi i Hoff Potetmel riktignok tviler på – kan den fint oppbevares i kjøleskapet noen dager og nytes sammen med restene av riskremen ved en senere anledning.

Prøv også: Småkakene potetmelstopper

Vi anbefaler deg også å teste disse gode oppskriftene på krumkaker.