HOFF Potetmel

Kjerringråd rødvinsflekk

Gulvteppet blir så godt som nytt med dette trikset

Hvem har vel ikke opplevd å være så uheldig og søle rødvin på den splitter nye sofaen. Eller det lyse vegg-til-vegg-teppet som av naturlige årsaker ikke kan vendes. Det kan føles som en håpløs situasjon der man ligger på knær og gnikker og gnur med såpe og salt, mens rødvinsflekken bare vokser og vokser.

Rødvinsflekken er en av de mest utfordrende flekkene å fjerne, og sammen med kaffe- og colaflekken har den skapt mye hodebry rundt i de tusen hjem. Men det finnes et kjerringråd som mener å løse problemet med slike flekker på en enkel og kostnadseffektiv måte. Nemlig å bruke potetmel!

Hvis flekken allerede har tørket, skal du først fukte den med vann. Deretter dekker du flekken med potetmel og lar det trekke godt inn i stoffet. Når potetmelet har tørket, støvsuger du det bort, og flekken skal da forsvinne med melet. Denne metoden skal også fungere på andre typer flekker, som kaffe- og colaflekker. Vi kan selvsagt ikke garantere at dette alltid vil fungere, men sånn er det nå en gang med kjerringråd. Er ikke det en del av spenningen og mystikken?

Les også: Hemmeligheten bak perfekte duker og servietter