HOFF Potetmel

Istock 000002783420 medium

Hemmeligheten bak perfekte duker og servietter

Før i tiden var det nærmest en selvfølge at de som inviterte til selskaper dekket bordene med hvite duker. Og disse dukene skulle ikke bare være strøket, de skulle være stive. Det samme gjaldt tøyserviettene, og særlig hvis de skulle stå dandert på tallerkenen var det viktig at stoffet var stivt nok til å holde seg oppe.

Men hva brukte de som stivelsesmiddel, lurer du kanskje på? Gjett én gang. Potetmel, selvfølgelig! Tilsett litt potetmel i en balje med vann, legg dukene eller seriettene oppi og la vannet med potetmelet trekke godt inn i stoffet før du stryker dem tørre. Dette er ikke noe hokus pokus, men en reell metode som har blitt benyttet av husmødre i alle de år. Og det er ikke bare vanlige tekstil- og damaskduker som kan stives på denne måten. Hvis du har en heklet duk som lett krøller seg, kan du tilsette kokende vann i blandingen og la hekleduken ligge og trekke i dette en stund før du tar den opp og fester den med nåler til en plate, så den får strukket seg skikkelig. Deretter er det bare å stryke den flat og fin.

Og skal man først dekke med duk, er det en stor sjanse for at noen i husholdningen også skal kle seg i skjorte. Enten det er til bunad eller dress. Og hva er vel bedre til å stive skjorta med enn nettopp HOFF potetmel? En skje potetmel i siste runde av skyllingen, før du stryker skjorta, og du vil ha den mest imponerende strykekanten på festen.

Les også: Lei av tulipaner som henger med hodet?