HOFF Potetmel

Istock 000038754820 medium

Hold nye sko friske lenger med potetmel

Å få bukt med sjenerende lukt fra skotøy er en utfordring mange kan kjenne seg igjen i, og det finnes utallige velmenende tips og råd der ute for hvordan dette problemet kan løses. Noen triks er ment å være forebyggende, for å unngå luktproblemet, mens andre skal hjelpe deg hvis den sure lukta først har oppstått.

Vi i HOFF potetmel mener det alltid er best å unngå problemer før de dukker opp, og med potetmel på bena kan du gjøre nettopp dette. Hvordan, lurer du kanskje på? Den sure lukta du kjenner fra velbrukte sko kommer opprinnelig fra føttene dine, tro det eller ei. Der kan det leve bakterier som skiller ut en sterk og sur lukt, og disse fotbakteriene klarer seg ikke uten fukt. Og som mange kanskje vet, har potetmel den egenskapen at det trekker til seg fuktighet.

Trikset er å “pudre” føttene med potetmel etter at du har vasket dem om morgenen, og før du tar på rene sokker. Hvis du gjør dette før du bruker dine splitter nye sko, skal potetmelet hindre de illeluktende bakteriene i å utvikle seg, og dermed bør luktproblemet være løst. Hvis du derimot er litt sent ute, og lukta allerede har satt seg i favorittskoene dine, kan du legge dem en natt i fryseren. Da dør bakteriene og lukta forsvinner.

Les også: Få fart på dansegulvet med potetmel