HOFF Potetmel

Istock 000058908780 medium

Lei av at tulipanene henger med hodet?

Det finnes mange ulike triks for å få blomster i vase til å holde seg vakre så lenge som mulig. Temperatur på vannet har noe å si, og ikke minst hva slags type næring man tilsetter. Ulike blomster skal også kuttes på ulikt vis. Men hva gjør det vel at blomstene holder seg lenge, om de bare blir hengende over kanten på vasen?

Hvis du vil ha rake og rette blomster som holder seg oppreist lenge, er det bare én ting som gjelder. Vi snakker selvsagt om HOFF potetmel. Det finnes nemlig et gammelt kjerringråd som sier at ved å tilsette 1 teskje potetmel i blomstervannet, vil blomstene holde seg fine lenger. Dette gjelder avskårne blomster, og i følge kjerringrådet spesielt tulipaner, siden de har en tendens til å falle sammen etter hvert som de tar til seg næring.

For å kunne utnytte potetmelets fulle og hele potensial i tulipanvannet, er det et par ting du bør huske på. Først og fremst bør du kjøpe tulipaner med knopper som har utviklet farge. Og kommer blomstene i plast, behold gjerne plasten på de første par timene. Stilken på tulipanen skal snittes rett over, og blomstene trives best når de får stå kjølig. Og aller helst i isvann. Bare husk å ikke ha for mye vann i vasen, for tulipaner sluker vann, og blir fort slappe om de får for mye. Tilsetter du i tillegg en teskje HOFF potetmel i vannet, burde du få friske og rake tulipaner som varer lenge. Hvis du imidlertid foretrekker hengetulipaner, er ikke potetmel trikset for deg.

Les også: Få fart på dansegulvet med potetmel