HOFF Potetmel

Istock 000044832508 large

Ta ferie fra feriemagen

Det er ikke til å stikke under en fluktstol at problemer med mage i ulage er et gjennomgående tema hos mange, sommer etter sommer. Dette skyldes ofte uheldige møter med fremmede matkulturer, og er ikke alltid like lett å behandle.

Derfor kan det være lurt å alltid ha med seg en pakke HOFF Potetmel i bagasjen. Det er nemlig et gammelt kjerringråd som sier at potetmel skal være det beste botemiddelet mot nettopp… ja… feriemage. Rør ut 1-2 teskjeer potetmel i et glass vann, drikk det og du skal være kvitt mageplagene i løpet av en times tid. Er du skikkelig klein, kan kanskje tanken på å drikke et helt glass vann med potetmel virke lite fristende. Da er det bare å blande litt saft i vannet, så frister nok «medisinen» litt mer. Dette er også den tryggeste metoden om det er barn som skal få i seg denne vidunderkuren.

Som med all annen medisinsk behandling, skal også denne potetmel-metoden benyttes med måtehold. Prøvd deg frem med ett glass først, og vent noen timer før du prøver igjen. Drikker du denne vann- og potetmelblandingen for ofte kan nemlig hele fordøyelsessystemet stoppe opp. Og da sitter du igjen med et nytt problem.

For at HOFF Potetmel skal klare å gjøre jobben sin som fordøyelsesstabilisator, er det et par ting det kan være lurt å huske på: Hold deg unna fiberrik mat. Det gjør bare vondt verre. Og drikk nok vann! Dette er viktig for å holde væskebalansen oppe når kroppen kvitter seg med væske på annet vis, og spesielt viktig er det om sommeren, når det er varmt ute og mye av kroppsvæsken fordamper av seg selv.

Da er det vel bare å si: God bedring!

Les også: Potetmel tar knekken på kvisene