HOFF Potetmel

Lompe lefseblanding forside

Hjemmelagde potetlefser til jul

En gla’nyhet til alle som liker å servere hjemmelaget mat. Med vår nye Lefse- og lompeblanding lager du egne lefser, lomper og flatbrød på 1-2-3.

Her er høytidens 8. slag du bør ha på bordet denne julen, nemlig den tradisjonsrike lefsen. Og den lager du selv.

– Nå kan du enkelt imponere med hjemmelagde lefser til julefrokosten fylt med ribbe, rakfisk, sylte, eller med sukker og kanel, forteller Anita Helland, kategorisjef i HOFF.

Blanding består av 99 prosent tørket potet*.

– Med denne lefse- og lompeblandingen trenger du bare å tilsette vann og mel før du steker dem i tørr panne eller på en takke, om du har det, fortsetter Helland.

Lompe lefseblanding forside
LEFSER OG BÆR: Imponer med hjemmelagde lefser til kaffen fylt med friske bær. Du lager det på 1-2-3.

Lefser og lomper har vært i den tradisjonelle matkulturen i Norge like lenge som poteter. Vi har jobbet med denne næringsrike grønnsaken siden midten av 1800-tallet.

– Vi har lenge solgt tørket potetflak, men det har i all hovedsak vært til bakerier, og i store kvanta. Etter flere henvendelser direkte fra forbrukere, har vi nå i høst også laget porsjoner som passer for privathusholdning, forteller hun.

* fullstendig ingrediensliste: potet (99%), emulgator (mono- og diglyserider av fettsyrer, stabilisator (dinatriumfosfat), antioxidanter (askorbylpalmitat, askobinsyre, natriumsulfitt), surhetsregulerende middel (sitronsyre).

Uten gluten, salt og sukker

Lefse- og lompeblandingen er verken tilsatt salt eller sukker, og melet tilsetter du selv.

– Det har vi gjort helt bevisst, slik at produktet kan brukes til både salt og søt mat, i tillegg til at man kan bruke den melsorten man ønsker selv. Vi gjorde en undersøkelse blant bakere, og det viste seg å være stor variasjon om hvilket mel de brukte. Noen foretrekker å bruke bygg, andre hvete, mens andre igjen bruker glutenfritt mel, sier Helland.

Flatbrød, lomper og lefser passer til det meste, og blir brukt i de fleste matkulturer over hele verden. Så det er bare fantasien som setter grenser for hva du kan fylle disse herlighetene med.

Lompe bakside
LEFSER OG SYLTE: Det er bare fantasien som setter grenser. Lag deg en rykende fersk frokostlefse med sylte og sennep.
Lompeblanding
ENKLERE BLIR DET IKKE: Med HOFFs nye lompe- og lefseblanding lager du din egen bakst på 1-2-3!