HOFF Potetmel

Istock 000037458594 large

Badehette + potetmel = sant

Den er kanskje ikke en like stor del av motebildet som for 50 år siden, men badehetta er fortsatt aktivt i bruk, særlig blant profesjonelle svømmere og småbarnsforeldre.

Den førstnevnte gruppen bør kanskje styre unna dette trikset, for potetmel og klor er ingen heldig kombinasjon, men skal du svømme med badehette ute i det fri, kan vårt potetmel-tips være nyttig å ta med seg. Hvis du har brukt badehette noen gang, så vet du at det klebrige materialet som hetta er laget av, lett kan klistre seg sammen og være vanskelig å få fra hverandre. Særlig hvis hetta ble liggende fuktig etter forrige badeøkt. Trikset er å drysse litt potetmel inni badehetta etter bruk, så melet trekker til seg fuktigheten. Og hvis uhellet allerede er ute, og badehetta er så godt som sammenlimt, må du ty til muskelkraft for å få den fra hverandre, for deretter å strø potetmelet inni. Potetmelet fungerer som et slags talkum og vil forhindre friksjon. Deretter er det bare å tre hetta godt over hodet.

Du tenker kanskje at man vil bruke badehette for å unngå å grise til håret, og at hår fullt av potetmel ikke er stort bedre enn å fukte det. Men visste du at potetmel i håret fjerner lukt? Så her slår du faktisk to fluer i én smekk: Badehetta glir enklere på, og håret lukter ikke svett badehette når svømmeturen er over.

Les også: Aldri mer støle muskler etter trening