Sukker- og glutenfri bløtkake
En flott og festklar bløtkake, helt uten sukker og gluten. For godt til å være sant?
Ingredienser
Sukkerbrød:
4 egg
5 dråper stevia
70 g sukrin gold
90 g HOFF Potetmel
40 g havremel (glutenfritt)
½ ts bakepulver
Krem:
3 dl kremfløte
2 ss sukrinmelis
3-4 ss jordbærsyltetøy u/sukker
30 g valnøtter
Jordbær og blåbær til pynt
Blogger og kokebokforfatter Kristine Weber gir deg oppskriften på denne deilige bløtkaken til 17. mai eller andre festlige anledninger.
Fremgangsmåte:
Skill to egg og ha eggehviter i én bolle og eggeplommer i en annen. Stivpisk eggehvitene og sett til side. Pisk deretter eggeplommene sammen med de to resterende eggene sammen med sukrin gold. Sikt inn potetmel og havremel og pisk godt, ha i bakepulver til slutt. Vend inn de stivpiskede eggehvitene, pass på at du beholder mest mulig luft så bruk gjerne en slikkepott til dette.
Ha bakepapir i en rund kakeform (22 cm) og hell røren i. Bak i ovnen på 160 grader, nederste rille i ca 30-35 min – sjekk den mot slutten.
Når sukkerbrødet er avkjølt kan du dele det i to på langs. Smør jordbærsyltetøy over den ene halvdelen. Pisk kremfløte med sukrinmelis til krem og smør halvparten over syltetøyet. Legg på hakkede valnøtter før du legger den andre halvdelen oppå. Smør toppen og sidene med resten av kremfløten, pynt med jordbær og blåbær.
Oppskriften er laget for HOFF av Kristine Weber
Prøv også: Glutenfri rullekake med potetmel