HOFF har vært engasjert i potet siden 1800-tallet
HOFF Potetmel er et glutenfritt, naturlig stivelsesprodukt som gir perfekte bakevarer, sauser, kjøtt- og fiskekaker. Potetmel er et rent naturprodukt og gir ingen misfarging.
Om potetmel
Potetmelet er laget av poteter som er knust til en masse, som videre blir skylt i vann. Vannet som benyttes i denne skylleprosessen blir stående til potetstoffer legger seg mot bunnen. Deretter helles vannet bort, og potetstoffet som har skilt seg blir tørket – og vips så har man potetmel.
Melet inneholder hovedsakelig stivelse, men også litt protein. Av 60.000 tonn poteter får man 10.000 tonn potetmel.
Om Hoff
HOFF har vært engasjert i potetforedling siden midten av 1800-tallet. Poteten kom til Norge i 1743, men det tok et par generasjoner før den fikk sin sentrale plass i jordbruk og ernæring. Fra ca 1820 var poteten det viktigste råstoff til brennevinsproduksjon i Norge. Potetmel ble et industriprodukt på slutten av 1800-tallet og
tidlig på 1960-tallet ble produksjonen av tørket potetmos satt igang, mens pommes frites-produksjonen ble startet opp rundt 1970. Totalt har HOFF nå rundt 100 produkter og varianter i sortimentsporteføljen.