Søte og gode kokosmakroner
En av de enkleste småkakene du kan lage til jul.
Ingredienser
1 ss Hoff potetmel
250 g kokosmasse
250 g sukker
5 eggehviter (150 g)
Småkakene, som er litt sprø utenpå og seige inni, er superenkle å lage, og småkakene er en smaksvinner hos både store og små. Denne oppskriften gir 20 – 30 kokosmakroner, avhengig av hvor store eller små du ønsker at de skal være.
Fremgangsmåte:
Bland alt unntatt potetmel i en tykkbunnet kjele.
Varm opp til deigen blir seig mens du rører. Dette går ganske raskt. Pass på at blandingen ikke koker.
Når blandingen ser ut som tykk grøt, trekker du kjelen til side og rører inn potetmelet.
Bruk to teskjeer til å lage små topper som du setter på et bakepapirkledt stekebrett.
Stek kakene ved 180 grader i 12-15 min, på midterste rille. Hvor lenge de skal steke avhenger av størrelsen, så følg med. Kakene skal være gylne når de er ferdige.
La kakene hvile litt på stekebrettet før du avkjøler på rist.
For å lage en liten vri på kokosmakronene, kan du gjerne dyppe toppene i smeltet sjokolade.
Tips! Trenger du en vertinnegave eller en julegave til den eller de som har alt? Legg noen kokosmakroner i en pen boks, knyt på et pent bånd og skriv en liten hilsen på et kort. Spiselige og hjemmelagde julegaver blir alltid en suksess.
Prøv også: Krumkaker og potetmelstopper.