HOFF Potetmel

mini pavlova med bringebær og rips

Minipavlova med bringebærkrem og rips

Er du på utkikk etter en enkel og smakfull dessert til førjuls- og juleselskapene, hvor det meste kan forberedes på forhånd? Da er svaret minipavlova!

Ingredienser

MARENGS
4 eggehviter
1 klype salt
225 g sukker (gjerne finkornet)
2 ts HOFF potetmel
1 ts bringebæreddik eller hvitvinseddik

BRINGEBÆRKREM
3 dl kremfløte
1/2 vaniljestang, frøene
3 ss bringebærsyltetøy

TOPPING & DEKOR
100 g bringebær
100 g rips
1 granateple, kjernene
skogsyre eller mynte/rosmarin/sitronmelisse
melisdryss

Marengsbunnene kan gjerne gjøres klar flere dager i forkant, og fylles kjapt rett før servering. Dette er oppskriften til Trine Sandberg fra Trines matblogg Hun anbefaler å fylle minipavlovaene med bringebærkrem og julerøde bær. Bærene og granateplekjernene tilfører en deilig, syrlig smak som passer så godt sammen med den søte og crispy marengsbunnen. Dette er en smakfull kombinasjon – og ikke minst et fristende syn!

SLIK GJØR DU

ingredienser til pavlova

MARENGS

Sett stekeovnen på 125 grader varmluft.

Skill eggene. Pass på at det ikke blir med noe av eggeplommen oppi eggehviten, for da får du ikke pisket den stiv. Bruk en kjøkkenmaskin med visper, og pisk eggehviter og salt til du får et hvitt og halvstivt skum. Tilsett omtrent halvparten av sukkeret litt etter litt (i løpet av ca. 3 minutter), og fortsett å piske til blandingen blir enda litt stivere. Tilsett deretter resten av sukkeret litt etter litt, og pisk til du har en glatt, skinnende og stiv marengs, etter ca. ytterligere 5 minutter. Tilsett eddik og rør sammen, og vend deretter forsiktig inn siktet potetmelet med en slikkepott. Ikke rør mer enn det som er nødvendig for at potetmelet skal blandes inn i marengsen.

Finn frem et bakepapirkledd bakebrett. Ha marengsen i en sprøytepose eller plastpose, klipp et ganske stort hull og sprøyt ut 6 «dotter» som er ca. 8 cm i diameter og ca. 4 cm høye. Bruk gjerne en teskje til å forme marengsen. Sett minipavlovaene i stekeovnen, senk varmen umiddelbart til 100 grader (fortsatt varmluft) og stek dem i ca. 1 time. Skru av ovnen og la dem stå i stekeovnen (med døren på gløtt) til marengsen er helt avkjølt. Marengsbunnene kan stekes flere dager før de skal serveres. Ha eventuelt litt bakepapir rundt marengsen og oppbevar den tørt frem til den skal serveres.

Dersom du får litt marengsrøre til overs, kan du sprøyte ut små pikekyss.

BRINGEBÆRKREM

Ha kremfløten og frøene fra vaniljestangen i en ren bolle og visp til en myk krem. Ha i bringebærsyltetøy og vend det forsiktig inn med en slikkepott. Ikke rør mer enn nødvendig slik at du beholder mest mulig luft i kremen. Den kan gjerne være litt marmorert. Ha gjerne kremen i en sprøytepose, så blir den lettere å fordele på pavlovaene. Bringebærkremen kan gjerne lages tidligere på dagen og oppbevares i kjøleskapet frem til servering.

SERVERING

Pavlova bør fylles rett før servering. Lag en liten fordypning midt på minipavlovaene mens de ligger på desserttallerkenen (bruk for eksempel baksiden av en skje). Sprøyt bringebærkremen i fordypningen (eller bruk en skje) og ha på friske bringebær, rips, granateplekjerner (eller andre syrlige bær) og gjerne små pikekyss hvis du har. Gi det hele et lite dryss med melis, og dekorer gjerne med skogsyreblader eller mynte/sitronmelisse/rosmarin – og nyyyt!

pavlova med bringebær og rips, laget med potetmel