HOFF Potetmel

Potetmel et glutenfritt alternativ

Potetmel – et glutenfritt alternativ

HOFF potetmel er et glutenfritt produkt og kan trygt serveres glutenallergikere også. Les mer om hva potetmel er og hvilke oppskrifter kan det brukes i.

Det er stadig flere som ønsker å ha et glutenfritt kosthold. Men hva er egentlig gluten? Og hvordan kan man enkelt justere inntaket av det?
 
Gluten finnes i de fleste kornsorter og er en blanding av to proteiner: gliadin og glutenin. Sammen gjør disse to proteinene det mulig for en gjærdeig å heve seg. Gluten fungerer også som bindemiddel, og gjør at deigen blir enklere å jobbe med. Men gluten har ikke bare positive egenskaper. Enkelte mennesker kan få allergiske reaksjoner i kontakt med gluten, og de som lider av tarmsykdommen cøliaki er aller verst rammet.
 

HOFF potetmel er et glutenfritt produkt og kan trygt serveres glutenallergikere

Det kan være en utfordring å skille ut gluten fra kosten helt og holdent, siden det norske kostholdet inneholder så mange matvarer basert på korn og mel. Men det finnes noen triks – og HOFF potetmel er ett av dem.
Potetmel er et helt glutenfritt og er dermed trygt å servere glutenallergikere, også kalt cøliakere. Mange har nok opplevd at bakevarer uten gluten kan være vanskelige å få faste og fine, men stivelsen i potetmelet gjør jobben som bindemiddel.

Siden potetmel er glutenfritt i utgangspunktet, vil mange av våre oppskrifter også være det.
 

Vi har likevel samlet noen oppskrifter som er helt trygge om du skal servere glutenallergiske gjester:

Glutenfri pai med grønnkål og poteter
Glutenfri rullekake med potetmel
Sukker- og glutenfri bløtkake
Glutenfritt sukkerbrød med potetmel

 
Her du du alle våre POTETMEL OPPSKRIFTER