Lag en frisk appelsinkake
Inneholder potetmel og skåldede mandler.
Ingredienser
For å lage kaken trenger du:
150 g skåldede mandler
3 stk egg
125 g sukker
revet skall og saft av 2 stk appelsiner
1 ss friskpresset sitronsaft
60 g potetmel
½ ts bakepulver
Appelsinglasur:
1 dl melis
2 ts appelsinsaft
Appelsinkaken fra frukt.no er en lett og smakfull kake med en deilig og frisk smak av appelsin. Kaken er enkel å lage og er helt uten hvetemel. Kaken består blant annet av skåldede mandler og potetmel, og passer derfor for cøliakere.
Slik gjør du:
- Mal mandlene.
- Pisk eggedosis av egg og sukker og vend inn saft av appelsin og sitron.
- Bland mandler, potetmel og bakepulver og vend det i eggedosisen.
- Fyll røren i godt smurt form med bakepapir i bunnen.
- Stek kaken nederst i ovnen på 175°C i ca. 40 minutter.
- Avkjøl kaken på rist.
- Rør melis med appelsinsaft og smør glasuren over den avkjølte kaken. Dryss evt. litt revet appelsinskall over glasuren før den stivner.
Oppskriften er hentet fra www.frukt.no
Prøv også: Saftig nøtte- og gulrotkake