Klassisk fløtesaus
Egner seg perfekt til både kylling, kalkun og farseretter.
Ingredienser
Fløtesaus
1 sjalottløk
1 god spiseskje smør
3 dl kyllingkraft el kalkunkraft (fond er også ok)
1,5 dl fløte
1 spiseskje rømme (kun seter eller tilsvarende) eller creme fraiche
1,5 spiseskje Hoff Potetmel
En fyldig og smakfull fløtesaus gjør seg svært godt på middagsbordet enten du ønsker å lage saus til både til hverdags, helgemiddagen eller festmiddagen. Sausen lages på 1-2-3, og vil garantert imponere de som er så heldige å få smake.
Slik gjør du:
- Finhakk sjalottløk.
- Smelt smøret i kjele på svak varme og tilsett løk.
- La det surre til løken er gyllen i farge.
- Ønsker du å smaksette med urter er dette riktig tidspunkt å tilsette ønskede urter. Timian egner seg for eksempel svært godt til fjærkre.
- Tilsett kraften og la det småkoke noen minutter.
- Tilsett fløten og la det få et oppkok.
- Slå av platen, og tilsett rømmen eller creme fraiche.
- Smak på sausen. Hvis du vil ha den mer syrlig kan du enten tilsetter mer rømme eller benytte noen dråper balsamico eller soyasaus.
- Bland ut potetmelet med kaldt vann, men ikke mer enn at du klarer å røre ut melet. Tilsett det forsiktig i sausen. Når halvparten er tilsatt, rører du godt og vurderer om du er fornøyd med tykkelsen. Tilsett mer til du synes sausen er passe tykk.
- Tilsett et par dråper sukkerkulør hvis du ønsker den klassiske brunfargen på sausen.
Denne fløtesausen egner seg svært godt til kylling, kalkun og farseretter.
Prøv også: Den beste sausen til biffen