Sukkerbrød på 1-2-3
Lag høyt og luftig sukkerbrød på 1-2-3 med vår grunnoppskrift på sukkerbrød som er avgjørende for å oppnå et perfekt resultat. Garantert suksess hver gang.
Ingredienser
Du trenger:
4 egg
175 g sukker
3 ½ ss Hoff potetmel
1 1/3 dl hvetemel
½ ts bakepulver
En god grunnoppskrift på sukkerbrød er avgjørende å ha for å oppnå et perfekt resultat. Sukkerbrødet skal være både høyt og luftig, og å oppnå et slikt resultat er enklere enn mange tror.
Hemmeligheten ligger i å vende melet inn i eggedosisen så forsiktig som mulig, slik at de fine luftboblene i eggemassen blir bevart. Luftboblene utvider seg når de kommer i ovnen og gjør at sukkerbrødet hever seg. Potetmel egner seg godt i sukkerbunner, da den absorberer og holder på fuktigheten i mye større grad enn hvetemel, og lager derfor en kake med en lettere tekstur.
Slik lager du sukkerbrød på 1-2-3
1. Pisk eggedosis av egg og sukker. Bland forsiktig inn det tørre.
2. Bruk rund randform 22-24 cm. Bruk gjerne bakepapir i bunnen av randformen og smør kantene.
3. Stekes midt i ovnen ved 160 grader i ca. 45 minutter.
NB! Husk at sukkerbrød gjerne kan lages dagen før du skal bruke det. Det kan også lages flere uker før det skal brukes så lenge du pakker det godt inn og legger det i fryseren.
Prøv også: Festkake med hjemmelaget sukkerpasta
Er du glutenallergiker?
Prøv: Glutenfritt sukkerbrød med potetmel