Slik lager du mønster og pynt på rullekaken
Konditor og blogger Elin Vatnar Nilsen gir deg fremgangsmåten steg for steg.
Ingredienser
Rullekake med mønster:
3 egg
75 g sukker
½ ts bakepulver
40 g hvetemel
40 g Hoff Potetmel
1 ½ ss kakao
Bringebærsyltetøy eller annet syltetøy etter ønske
3 dl kremfløte tilsatt 2 ss sukker
Friske bringebær
Lurer du på hvordan du skal gå frem hvis du skal lage rullekake med mønster? Elin Vatnar Nilsen, som står bak den populære bloggen krem.no, gir deg tipsene og fremgangsmåten du trenger for å lykkes. Familie og venner vil garantert la seg imponere over både smak og utseende når du serverer dem denne lekre og smakfulle rullekaken.
Slik gjør du:
1. Pisk tykk eggedosis av sukker og egg. Eggene bør ha romtemperatur.
2. Sikt inn mel, bakepulver og potetmel. Bruk en slikkepott og vend det inn. Rør til du ikke har klumper.
3. Ta av 1/3 del av massen og sikt inn kakao. Rør til du har en jevn farge.
4. Hell massen i en vanlig plastpose. Klipp et hull som ikke er for stort.
5. Lag stripemønster etter ønske på et bakepapir.
6. Hell på resten av massen og stryk forsiktig utover stripene.
7. Stek på 210 grader i 10-15 minutter. (avhenger av tykkelse)
8. Legg bunnen opp ned på et annet bakepapir. Riv av papiret og avkjøl før du pisker krem av fløte og sukker. Stryk på syltetøy på bunnen, så pisket krem. La litt av kremen bli igjen. Brett inn toppen.
9. Rull kaken sammen. Rull den stramt i bakepapir og la den ligge i kjøleskap en halv time. Ta den ut av papiret, ha resten av kremen på kaken og pynt med friske bringebær.
Prøv også å lage en gulrot-rullekake.
Les også: Rullekake – en enkel måte å imponere på