Krydret høstpai med gresskar
Passer ypperlig som en lun dessert.
Ingredienser
Paideig
200 g hvetemel
150 g smør i terninger
2 ss vann
Fyll
500 g gresskar
50 g brunt sukker
1 ss potetmel
1/2 ts bakepulver
1/2 ts salt
1 ts malt kanel
1 ts malt muskat
1 ts malt ingefær
1 ts malt allehånde
2 egg
1 boks vikingmelk
Gresskarpai, eller pumpkin pie, er en av de mest kjente amerikanske paiene, og hører spesielt med til merkedagene Halloween og Thanksgiving. Matbloggeren SPOON har laget en deilig gresskarpai, og slik beskriver hun smaken:
– Gresskarpaien har en mild og krydret smak, og den smaker like deilig som den lukter.
Mens krydder som kanel, muskat, ingefær og allehånde sammen sørger for den deilige smaken, har også potetmelet en viktig funskjon i oppskriften, forklarer matbloggeren:
– Potetmel gir ikke bare paien mer stivelse, men du vil også få et saftigere resultat.
Skal du du lage gresskarslykter til Halloween, er rådet fra Spoon derfor klart.
– Ta vare på innmaten og lag den perfekt høstpai!
Prøv også: Smuldrepai med epler
Slik gjør du
Paideig
Sikt hvetemel og ha det i en kjøkkenmaskin sammen med smør og vann. Kjør til en fast deig, og legg i kjøleskapet en 1/2 time før du skal kjevle den ut.
Kok gresskarsbiter møre i en kjele med vann, la de renne av og kjør til en puré med en stavmikser. Sett til side og avkjøl.
Deretter kjevler eller trykker du paideigen i en smurt paiform. Prikk med en gaffel og forstek på 200 grader i ca. 10 minutter.
Bland sammen potetmel, brunt sukker, bakepulver, salt, kanel, muskat, ingefær og allehånde. Pisk eggene lett sammen og bland sammen med vikingmelk, gresskar og krydderblandingen. Hell fyllet i den ferdigstekte paibunnen og stek på 180 grader i ca. 30 minuter eller til fyllet kjennes fast ut.
Server med pisket krem eller is.