HOFF Potetmel

Dsc06979

En drøm av en sjokoladekake

Mmm… sjokolade på sitt beste.

Ingredienser

Kakebunn:
3 store egg
150 g sukker
75 g HOFF Potetmel
3 ss hvetemel
3 ss kakao
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker

Sjokoladekrem:
150 g smør
150 g melis
5 dl ferdigkjøpt vaniljekrem
3 ts vaniljesukker
3 ss kakao

Pynt:
Sjokoladespon eller annen sjokoladepynt

Kristine Ilstad driver bloggen Det søte liv, som er Norges største kakeblogg, med over 3000 oppskrifter og tusenvis av besøkende hver dag. På bloggen finnes blant annet oppskriften på en fantastisk sjokoladekake som består av en lett og luftig sjokoladekakebunn som fylles med en spesiell sjokoladekrem laget med både sjokoladesmørkrem og vaniljekrem. Kaken inneholder også potetmel.

Les mer om potetmelets egenskaper her.

Slik gjør du:

  1. Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt sammen de tørre ingrediensene og vend dette så i eggedosisen. Rør forsiktig til deigen er jevn og klumpfri (bruk gjerne stålvisp, men ikke rør lenger enn nødvendig).
  2. Ha deigen i en rund kakeform (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist nederst i ovnen ved 180°C i 45 min. Avkjøl kaken helt i formen. Løsne den fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Del kaken i tre kakebunner.
  3. Til sjokoladekremen piskes først romtemperert smør sammen med melis til du får en smørkrem. Pisk inn vaniljesukker og kakao. Vend så vaniljekremen forsiktig inn i sjokoladesmørkremen.
  4. Fordel sjokoladekremen mellom kakebunnene og over hele kaken.
  5. Pynt kaken med sjokoladepynt etter ønske.

Flere tips til hvordan du lykkes med denne kaken finner du på bloggen Det søte liv.

Glad i sjokolade? Prøv sjokoladevafler.