HOFF Potetmel

Potetmel mot sår babyhud

Aldri mer sår babyhud

Et godt og gammelt kjerringråd er å ha potetmelet klart når bleieskiftet skal tas. Potetmel gjør nemlig underverker mot sår og irritert hud.

Et kjapt søk på potetmel mot sår hud gir mange treff på nettet, og det viser seg at det er mange der ute som finner frem boksen med potetmel når sår og irritert hud skal lindres. På diverse foreldreforum deles det tips og råd om det meste, og potetmel går igjen som et bra og billig tips for å få bukt med både såre babystumper og sår hud ellers på kroppen.

Moteblogger Tine Monsen er en småbarnsmor og en av Norges største bloggere, og på bloggen sin tinemonsen.blogg.no skriver hun om sine erfaringer med potetmel under overskriften «10 babytips og mammatriks»:

POTETMEL VED BLEIESKIFT: Jeg har ved flere anledninger skrevet om potetmel og at vi har hatt fantastiske erfaringer med å bruke en liten klype potetmel ved bleieskift i stedet for salver og oljer. Til dags dato har vår lille aldri hatt et bleieutslett og jeg skylder på potetmel. Potetmel fungerer på den måten at det absorberer fuktighet, og det er jo nettopp fuktighet som fører til gnisninger i huden og så sår stump. Potetmel kan med hell også brukes i kriker og kroker etter bading helt i starten, når de er så små at det er vanskelig å vite om man har fått de helt tørre, spesielt under armene hvor det lett kan ligge igjen litt fukt mellom tynne hudfolder. I tillegg sparer man veldig mye på diverse kremer, lotions og oljer laget for de små med samme formål.

Billig og bra

klikk.no/forum diskuteres sår og rød hud mellom valkene i halsregionen hos babyer. Rådene er klare:

Potetmel! Billig og bra. Funker på såre stumper også.

Bruk potetmel! Beste som finnes for sår hud

Også på babyverden.no sitt forum diskuteres råd mot såre babyrumper:

Potetmel funker kjempebra. Småen her var sår, og en dag med potetmel, så var han helt fin i igjen, skriver et medlem i forumet.

Vi i Hoff Potetmel anbefaler deg derfor å prøve det samme trikset, for hva er vel bedre enn et produkt som fungerer, er uparfymert og samtidig er billig?