Hjemmelaget vaniljesaus med potetmel
Vaniljesaus er prikken over i-en på desserten, både til hverdag og fest. Smakfull og hjemmelaget vaniljesaus med potetmel som vil garantert imponere gjestene dine hvis du serverer den til selskapets dessert.
Ingredienser
Dette trenger du:
(4 porsjoner)
1 stk vaniljestang eller litt vaniljesukker
5 dl melk
4 stk eggeplommer
1⁄2 dl sukker
2 ts potetmel
Vaniljesaus med potetmel er enkelt å lage og smaker utrolig godt sammen med både kaker og frukt. Og gjestene dine vil garantert bli imponert hvis du serverer denne smakfulle og hjemmelagede vaniljesausen til selskapets dessert.
Slik lager du vaniljesaus med potetmel
1. Skrap ut vaniljefrøene av vaniljestangen, og ha frøene i en kjele sammen med de øvrige ingrediensene.
2. Varm opp under omrøring til sausen blir passe tykk. Sausen skal ikke koke.
3. Fyll vasken med kaldt vann, og avkjøl kjelen i vannet mens du rører. Ved å røre unngår du å få snerk på sausen.
Fakta: Vaniljesaus er en saus laget av melk eller fløte og eggeplomme, smaksatt med vaniljestang eller vaniljesukker. Tykkere vaniljesaus kalles vaniljekrem, og brukes blant annet som kakefyll.
Prøv også: Hjemmelaget og sukkerfri vaniljesaus