HOFF Potetmel

Rull gulrotkaken

Slik har du kanskje aldri før laget og servert den populære klassikeren.

Ingredienser

Gulrot-rullekake:

3 egg
100 g brunt sukker
100 g revet gulrot
70 g hvetemel
50 g Hoff Potetmel
1 ts vaniljesukker
1 ts kanel
1 ts bakepulver

Krem:

200 g nøytral kremost
70 g mykt smør
120 g melis
2 ts vaniljesukker
2 ss sitronsaft

Svært mange har gulrotkake som sin klare favorittkake, men har du prøvd å lage den som rullegulrotkake eller gulrot-rullekake? Elin Vatnar Nilsen, som står bak den populære bloggen krem.no, har tryllet frem en herlig oppskrift på den saftige kakefavoritten – nå i en innpakning som kanskje er ny for mange.

Slik lager du kremen:

Smør og melis røres lyst, tilsett kremost og rør til du har en fast krem (bruk en håndmikser om du har). Tilsett vanilje og sitron.

Slik gjør du:
1. Pisk tykk eggedosis av brunt sukker og egg. Eggene bør ha romtemperatur.
2. Sikt inn mel, bakepulver, kanel, vaniljesukker og potetmel. Bruk en slikkepott og vend det inn. Rør til du ikke har klumper.
3. Tilsett revet gulrot og rør det forsiktig inn.
4. Stryk massen utover en bakeplate kledd med bakepapir.
5. Stek på 175 grader 15-20 minutter (avhenger av tykkelse).
6. Ta rullekakebunnen ut av ovnen og legg den opp ned på et bakepapir. Avkjøl før du smører på ostekremen (la det bli igjen litt av kremen som brukes til å stryke utenpå kaken).
7. Rull kaken sammen. Stryk på resten av ostekremen og pynt evt. med pekannøtter.

Les: Slik lager du mønster og pynt på rullekaken

Prøv også: Rullekake – en enkel måte å imponere på