Kantarellsuppe med bacon
Slik lager du kantarellsuppe med bacon, potetmel og hjemmelaget kraft som varmer godt i det ruskete høstværet og er helt fantastisk å ta med seg på tur.
Ingredienser
Kantarellsuppe kraft (ca 1,7 l)
1 sellerirot
3 gulrøtter
2 pastinakk
1 løk
2 små purreløk
2 liter vann
6-7 hele pepperkorn
Ingredienser til kantarellsuppe med bacon
400g kantareller
2 sjalottløk, finhakket
4 ss smør
1,5l kraft
2 striper med bacon kuttet i små biter
Salt
Pepper
1 dl fløte
1 ss HOFF potetmel
3 ss vann
Til alle supper trenger man en kraft som base. I stedet for å bruke kraft fra terninger, kan du koke din egen kraft av løk, gulrøtter, purre og sellerirot. Og det er slett ikke vanskelig. Denne oppskriften fra bloggen Led oss inn i fristelse viser deg hvor enkelt det kan gjøres.
Slik lager du din egen kraft:
• Grovkutt grønnsakene
• Legg grønnsaksbitene i en kasserolle og dekk til med vann.
• Kok opp og la det syde forsiktig under lokk i 4 timer.
• Sil av grønnsakene i et dørslag. Syns du kraften er for tynn er det bare å koke den ned uten lokk.
Selve kantarellsuppen er også ganske enkel å lage
Slik går du frem med å lage suppen:
• Grovkutt kantarellene.
• Spar unna noen biter av soppen før du finhakker sjalottløken og freser den og resten av kantarellene i en gryte med litt smør.
• Når soppen og løken er gyllen heller du over ca. 1,5 dl med kraft og lar dette koke rolig i rundt 15 minutter.
• Ha det hele over i en annen beholder som tåler stavmikser og kjør dette til du har en jevn og fin blanding.
• Ha det tilbake i gryta og kok det opp med fløte før du smaker til med salt og pepper.
• Mens dette er på vei opp igjen i temperatur steker du soppen du la til sides med bacon og baconfett til det har blitt sprøtt.
• Skru av temperaturen på suppa før du har i en blanding av potetmel og vann som du har rørt sammen. Tilsett dette mens du rører godt i suppa, hvis ikke vil det klumpe seg.
Til slutt heller du den ferdige suppa over på oppvarmede glass med lokk, pakker dem inn i aluminiumsfolie og setter dem i en kjølebag, så de holder seg varme. Og så er det bare å pakke bilen og legge ut på tur.
Visste du at: Ved å bruke potetmel kan man kutte ned på for eksempel fløte, rømme eller creme fraiche for å få et lettere sluttprodukt?
Prøv også en gluten- og laktosefri viltgryte med potetmel – en perfekt høstmiddag med gode smaker.