
Hjemmelaget og sukkerfri vaniljesaus
Kan nytes med god samvittighet.
Ingredienser
Du trenger:
4 dl melk
2 egg
2 ts HOFF Potetmel
1-2 ss sukrin gold
1 vaniljestang
Blogger og kokebokforfatter Kristine Weber gir deg oppskriften på en deilig vaniljesaus som passer like godt til desserter som til frokost.
– Vaniljesausen er helt uten sukker og gluten, og såpass fin næringsmessig sett at den kan spises når som helst. Over bær til frokost? Tja, hvorfor ikke, skriver Kristine på bloggen sin.
Slik gjør du:
1. Visp sammen melk, egg, potetmel og sukrin gold i en kjele.
2. Varm opp under stadig omrøring, men obs: ikke la sausen koke.
3. Sett kjelen til avkjøling når vaniljesausen er passe tykk.
4. Del en vaniljestang på langs og skrap ut frøene, rør godt inn i vaniljesausen.
Vaniljesausen er rask å lage, og smaken blir hjemmelaget og god.
– Etter et par timer i kjøleskap blir den veldig tykk, da liker jeg den best, men om du ønsker kan du eventuelt vispe inn litt melk, skriver Kristine.

Prøv også: Hjemmelaget vaniljesaus med sukker