Sagokrem
Denne tradisjonsrike desserten har sagogryn som sin hovedingrediens.
Ingredienser
Dette trenger du:
5 dl melk
1/2 ts salt
0,5 dl HOFF sagogryn
3 ss sukker
1 vaniljestang
Skall av 1/2 sitron
5 dl kremfløte
1 1/2 ts vaniljesukker
1 1/2 ss sukker
3 ss sukker
Om ønskelig:
2 ss akevitt, f eks Gilde Maquavit
Rød saus:
200 g frosne bær
2,5 dl husholdningssaft
3,5 dl vann
20 g HOFF Potetmel
1/2 ss sitronsaft
1 kanelstang
1 ss sukker
Sagogryn er potetstivelse i kuleform, og er fint å bruke i stedet for potetmel når du ønsker en litt tykkere konsistens. Sammen med krem, ekte vanilje og rød saus får du denne deilige desserten som har blitt elsket og bragt videre gjennom generasjoner.
NB! Vi anbefaler at du starter med grøten dagen før servering, så vær ute i god tid før gjestene kommer.
Slik gjør du:
1. Del vaniljestangen i to.
2. Bland melk, sukker og vaniljestang i en kjele og kok opp.
3. Dryss over sagogryn.
4. La det småkoke i ca 10 min. Rør av og til i blandingen.
5. Til slutt tilsettes sitron og salt.
Avkjøles til dagen etter.
7. Pisk kremfløten med vaniljesukker og sukker.
8. Rør inn “sagogrøten” og smak til med sukker.
9. Tilsett akevitten til slutt.
Pynt sagokremen med hakkede mandler.
Rød saus:
Kok opp frosne bær, sukker, saft, sitronsaft, kanelstang, sukker og halvparten av vannet. Rør potetmelet ut i resterende vann og bland det i sausen under stadig omrøring. Kok opp! (NB! Ikke la sausen stå og koke, da blir den seig og grå.)