HOFF Potetmel

Lapskaus med rotgrønnsaker

Høsten er tiden for lapskaus

Lapskaus er spesielt godt når kulda kommer snikende. Denne varme gryta med høstens rotgrønnsaker varmer godt, er enkel å lage og krever strengt tatt lite av kokken.

Ingredienser

800 gr storfekjøtt
4 stk gulrøtter
1 stk løk1
1/2 sellerirot
1stk purre
500 gr poteter
2 stilker stangeselleri
7dl oksekraft eller 7dl buljongvann
1-2 ss Hoff Potetmel til å tykne lapskausen

Tips: Har du begrenset med tid har det i flere dagligvarebutikker kommet såkalt sousvide behandlet kjøtt. Det vil altså si langtidsbehandlet kjøtt i vakum. Det er mørt og godt og gjør kjøttet klart på få minutter.

Slik gjør du:

Skjær kjøttet i terninger. Brun det godt i små porsjoner og krydre med salt og pepper. Ha kjøttet over i en gryte eller annen tykkbunnet kjele. Tilsett kraft eller buljongvann og kok opp. La det putre til kjøttet begynner å bli mørt, etter ca. én time.
Tilsett grønnsaker skåret i biter og la det hele putre videre på svak varme til alt er mørt.
Benytter du allerede varmebehandlet kjøtt, tilsetter du grønnsakene samtidig som kjøttet og har lapskausen ferdig på under en halvtime.
Jevn lapskausen med Hoff Potetmel som anvist på pakken.
Rør om av og til for å unngå at lapskausen svir seg. Kontroller gjerne underveis mørheten på grønnsakene. Smak til med salt og kvernet pepper.

Lapskaus smaker minst like godt neste dag, så lag gjerne dobbel porsjon.

Prøv også: Gluten- og laktosefri viltgryte med potetmel