HOFF Potetmel

Img 9208

Rullekake med yoghurtis

Mange kjenner til den klassiske rullekaken. Men har du hørt om is-rullekake?

Ingredienser

3 egg
1,5 dl sukker
3/4 dl HOFF Potetmel
1 ss hvetemel
1 ts bakepulver

Fyll:
1,5 liter yoghurtiskrem

Pynt:
Melisdryss

Kristine Ilstad som står bak bloggen Det søte liv har laget en is-rullekake som er fylt med yoghurtis. Kaken kan oppbevares i fryseren frem til den skal serveres, dermed kan den gjøres klar på forhånd slik at man ikke trenger å stresse samme dag som man får besøk.

Fremgangsmåte:

Visp egg og sukker til tykk eggedosis. Sikt i det tørre og bland deigen forsiktig sammen.

Fordel deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30×40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 250°C i 5 min. Hvelv kaken straks over på kjøkkenhånkle som er strødd med sukker. Fjern forsiktig bakepapiret (se tips).

Avkjøl kaken med langpannen over (se tips).

Tin yoghurtisen til den er myk og rør den sammen til en tykk masse. Smør den myknede iskremen over kaken med en varm smørekniv (la det være igjen 2 cm langs kantene som ikke dekkes med is). Rull kaken sammen fra langsiden. Pakk kaken inn i aluminiumsfolie og sett i fryseren i et par timer.

Ta kaken ut av fryseren 10 min før servering, slik at den blir lettere å skjære i skiver. Renskjær kantene og legg kaken på et passende fat. Sikt over melis før servering.

Tips:

Dersom det er vanskelig å fjerne bakepapiret av bunnen, hjelper det som regel å fukte bakepapiret med kaldt vann og så dra papiret forsiktig av kaken.

Å avkjøle kaken med den varme langpannen over er nødvendig for at kaken skal holde seg myk. Hvis ikke, vil den lett sprekke når du ruller den sammen.

Oppskriften er laget for HOFF av Det søte liv

Prøv også: Glutenfri rullekake med potetmel