Nydelig eplekake med kokos
Eplekake med kokos er en enkel å lage dessert som smaker helt nydelig med vaniljeis eller vaniljesaus. Den er også perfekt for deg som vil unngå gluten!
Ingredienser
Til formen:
1 ss TINE® Meierismør
1 ss sukker
2 ss kokosmasse
Kakerøre:
1 dl HOFF potetmel
2 dl finmalte mandler
3 dl melis
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
2 dl kokosmasse
150 g mykt TINE® Meierismør
2 stk egg
1 dl TINE Yoghurt Vanilje
Fyll:
3 epler
Eplekake er nok en av de mest bakte og spiste kakene her til lands, og det finnes trolig like mange oppskrifter som det finnes bakeglade nordmenn. Denne lune eplekaken er enkel å lage og smaker helt nydelig med vaniljeis, vaniljekesam eller vaniljesaus. Og så passer den perfekt for deg som vil unngå gluten!
Slik lager du eplekake med kokos
1. Sett ovnen på 175°C
2. Smør en rund form, 24 cm i diameter, og fordel sukker og kokos i hele formen.
3. Bland sammen de tørre ingrediensene til røren. Tilsett smøret, og smuldre det inn i det tørre.
4. Tilsett egg og yoghurt, og rør det sammen.
5. Hell røren i kakeformen.
6. Skrell eplene og fjern kjernehusene. Del eplene i tynne båter og legg dem tett i tett i røren i formen.
7. Stek kaken midt i ovnen i ca. 35 minutter.
8. La kaken avkjøles i noen minutter i formen.
Tip: Server kaken, gjerne lun, med vaniljesaus, vaniljekesam eller vaniljeis.
Prøv også Eplegrøt som vekker gode minner