HOFF Potetmel

Nøttekake med gulrot

Saftig nøtte- og gulrotkake

La deg friste av denne myke og saftige kaken.

Ingredienser

Du trenger:

6 egg
2 dl sukker
3 ss potetmel
1 ts kanel
1/2 sitron
250 g hasselnøtter
250 g gulrot (skrelt vekt)

Glasur:

1,5 dl melis
1 ss vann

Pynt:

25 g hasselnøtter

Kristine Ilstad driver bloggen Det søte liv, som er Norges største kakeblogg, med over 3000 oppskrifter og tusenvis av besøkende hver dag. På bloggen finnes blant annet oppskriften på en myk og saftig nøtte- og gulrotkake med deilig glasur. Dette er en kake som garantert vil bli godt mottatt uansett hvilken anledning du serverer den til.

Kaken inneholder blant annet potetmel.

Les mer om potetmelets egenskaper her.

Slik gjør du:

  1. Pisk tykk eggedosis av egg og sukker. Vend i potetmel, kanel, revet sitronskall og presset saft av den halve sitronen. Mal hasselnøttene og rør i sammen med finrevne gulrøtter.
  2. Ha deigen i en rund kakeform (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175°C i ca 50-60 min (sjekk med kakenål). Avkjøl kaken helt i formen.
  3. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken forsiktig ut av formen og fjern bakepapiret. Ha kaken på et passende fat.
  4. Rør sammen melisglasur og smør et tynt lag over toppen på den kalde kaken. Strø over litt hakkede hasselnøtter til pynt.

Tips fra Kristine
Kaken holder seg saftig i mange dager i kjøleskapet. Den kan også fryses.

Mange egg gjør at det kan dannes et litt klebrig egglag i bunnen på kaken under stekingen. Det gjør ikke noe, og kaken smaker like godt for det!

Vær oppmerksom på at denne kaken er så myk og saftig at det er litt vanskelig å skjære pene kakestykker. Kakestykkene vil falle litt fra hverandre når du skjærer, men til gjengjeld smaker de SÅ GODT! Perfekt kake som kveldskos eller når du får noen få venner på besøk.

Oppskriften er hentet fra bloggen Det søte liv.

Prøv også en frisk appelsinkake med skåldede mandler.