Tørre vafler til påskekosen
Har du smakt knasende sprø vafler før? Prøv konditor og blogger Elin Vatnar Nilsen sin variant av den klassiske vaffeloppskriften.
Ingredienser
4 egg
200 g sukker
200 g smør
500 g Hoff potetmel
3 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
4 dl havregryn (valgfritt)
2 dl melk (valgfritt)
Påsken er for mange ensbetydende med litt ekstra kos og hygge. Enten dere skal tilbringe påsken på hytta eller være hjemme, er det få ting som slår det å kunne diske opp med noe hjemmelaget for dem man er glad i. Vi anbefaler deg å lage tørre vafler dersom du vil lage noe raskt, enkelt og godt! Elin Vatnar Nilsen, som står bak den populære bloggen krem.no, har laget sin variant av tørre vafler, og hun forteller at de fungerer perfekt til mange anledninger.
– Sprø vafler kan spises som dessert, gjerne dyppet i sjokolade og servert med krem og frukt, som kake til kaffekoppen i solveggen, eller du kan ta med noen hjerter smurt med pålegg i tursekken. Nistevarianten er tilsatt litt havregryn og melk. Om du heller vil ha kakevarianten, dropp gryn og melk. Røra er ganske fast, men den vil smelte utover i jernet av seg selv. Vaflene er holdbare veldig lenge og holder seg sprø oppbevart i tett kakeboks, noe som gjør at de også fungerer utmerket som turmat, sier Elin Vatnar Nilsen.
Slik lager du tørre vafler:
- Pisk eggedosis av sukker og egg.
- Tilsett smeltet smør.
- Rør inn potetmel, bakepulver og vaniljesukker.
- Tilsett evt. havregryn og melk.
- Stek i vaffeljern og avkjøl. Brytes lett i hjerter.
- Oppbevares i lufttett boks.
Steg for steg i bilder:
GOD PÅSKE!