Lun eplegrøt som vekker gode minner
Lag en lun eplegrøt laget av høstens norske epler som vekker gode minner for mange av oss. Det finnes neppe noe kosemat som er enklere å lage av høstens frukter enn denne friske og tradisjonelle eplefavoritten.
Ingredienser
Ingredienser til Eplegrøt
750 g eple
5 dl vann
1 ½ dl sukker
1 ½ ss HOFF potetmel
½ dl kaldt vann
Oppskriften er hentet fra frukt.no (Opplysningskontoret for frukt og grønt).
Slik lager du eplegrøt
1. Skrell eplene, ta ut kjernehusene og del eplene i båter.
2. Kok eplebåtene møre i vann og sukker under lokk.
3. Rør HOFF potetmel ut i kaldt vann og tilsett jevningen under røring.
4. Kok opp.
5. Ta kjelen av platen og hell grøten i en vætet serveringsbolle. Dryss over litt sukker.
Eplegrøt kan serveres lunken eller kald med melk eller fløtemelk. Du velger selv.
Glad i grøt? Prøv også rabarbra- og jordbærgrøt.
Prøv også: Eplekake med kokos