HOFF Potetmel

Rullekake med bringebærsyltetøy fremgangsmåte kremno Hoff Potetmel

Rullekake – en enkel måte å imponere på

Her er de beste triksene du trenger for å lykkes med en klassisk rullekake.

Ingredienser

Rullekake med bringebærsyltetøy:

3 egg
75 g sukker
½ ts bakepulver
40 g hvetemel
40 g Hoff Potetmel
Bringebærsyltetøy (eller syltetøy etter ønske)

Synes du det kan være en utfordring å få rullekaken rund og fin? Det er enklere enn du tror – det gjelder bare å kunne triksene. Elin Vatnar Nilsen, som står bak den populære bloggen krem.no, gir deg her oppskriften på en herlig rullekake med bringebærsyltetøy og fremgangsmåten som gjør at du vil lykkes.

Slik gjør du:

1. Pisk tykk eggedosis av sukker og egg. Eggene bør ha romtemperatur.

2. Sikt inn mel, bakepulver og potetmel. Bruk en slikkepott og vend det inn. Rør til du ikke har klumper.

3. Legg bakepapir på en plate og stryk massen jevnt utover.

4. Stek på 210 grader i 10-15 minutter (avhenger av tykkelse) og legg bunnen opp ned på et annet bakepapir når du tar den ut av ovnen. Dra av papiret og la den avkjøle.

5. Stryk syltetøy utover og brett inn toppen.

6. Bruk bakepapiret og rull kaken sammen ved å presse papiret hardt ned mens du ruller.

7. Trikset for å få en stram og fin rullekake: legg bakepapir over rullekaken og bruk en plate som presses godt inntil rullekaken. Til slutt rulles papiret stramt rundt kaken.

Prøv også: Gulrot-rullekake

Få gode tips: Slik lager du mønster og pynt på rullekaken