Rødgrøt – en god og gammel favoritt
Rødgrøt passer som både hverdags- og helgedessert.
Ingredienser
Du trenger:
8 dl saft og vann
45 g (4 ss) potetmel
Eventuelt litt sukker
I gamle dager var det mer vanlig med hverdagsdesserter enn det er i dag. Hermetiserte frukter, kompotter og fruktgrøter var blant dessertene som ble mye brukt. Har du for eksempel smakt rødgrøt, eller saftgrøt som desserten også kalles? Den er enkel å lage, og smaker friskt og godt etter middag.
Slik gjør du:
1. Bland saft og vann og evt. sukker om du ønsker det.
2. Rør ut potetmelet i den kalde saftblandingen.
3. Sett den over varme og rør jevnt i den til det koker opp.
4. Avkjøl og hell den i en glassbolle.
5. Serveres kald med melk og/eller fløte.
Det går også an å lage rødgrøt med ferske frukter. Klikk på disse linkene og la deg friste:
Bærgrøt med råkrem
Rødgrøt med jordbær
Prøv også: Lun eplegrøt