HOFF Potetmel

Istock 000027379549 potetmel

  Slik virker HOFF Potetmel

  Det er mange gode grunner til alltid å ha HOFF Potetmel i skapet. Bortsett fra å være problemløser har det flere nytteverdier i matlaging også.

  HOFF Potetmel har en rekke gode egenskaper.

  Bortsett fra å være problemløser for flekker på tekstil og sørge for at dansen går lekende lett på tregulvet, har det flere konkrete nytteverdier i matlaging.

  Potetmel er luftig

  Skal du lage sukkerbrød eller rullekake er potetmel unnværlig. Potetmel egner seg godt i sukkerbunner, da den absorberer og holder på fuktigheten i mye større grad enn hvetemel, og lager derfor en kake med en lettere tekstur. Bare husk å vend det tørre forsiktig inn i eggemassen.

  Tykt og sprøtt

  Stivelsen i potetmelet gjør at sauser, kompotter og gryter tykner og får den perfekte konsistensen. Stivelse gjør mer enn å tykne mat. Pannekaker og vafler blir sprøere nettopp på grunn av potetstivelsen. En fransk crepe blir altså best med litt potet fra Toten.

  Rent vitenskapelig forklart

  Potetmel binder fuktighet. Potetmel består av mange små stivelseskorn, som har evnen til å svelle i vann. For at svellingen skal starte må stivelseskornene ødelegges, og varme eller mekanisk energi i kombinasjon med vann er den vanligste metoden.


  Her finner du våre spennende oppskrifter med potetmel.