HOFF Potetmel

Frokostvafler med spelt- og potetmel

Oppskriften som gjør frokosten til dagens høydepunkt for både store og små.

Ingredienser

Til 10-12 vaffelplater trenger du:

100 g smør
3 egg
4 dl melk
1,5 dl appelsinjuice
3 toppede ss Hoff Potetmel
1/2 ts salt
300 g siktet spelt
75 g lettkokte havregryn
ekstra smør til jernet

(Fremgangsmåte nederst i artikkelen)

Det er lett å forbinde vafler med søndagskos og noe vi egentlig bare unner oss ved spesielle anledninger. Men ved å trekke fra og legge til ingredienser i vaffelrøra, kan vaflene fint erstatte både brød og rundstykker ved frokostbordet.

– Ja, frokostvafler er et godt alternativ til brødskiva. Med speltmel og havregryn i røra er dette supert å starte dagen med, sier matblogger Anita Stokke Blomvik. Hun står bak den populære matbloggen kvardagsmat.no, og på oppdrag fra Hoff Potetmel har hun mikset sammen en herlig vaffelrøreoppskrift, som hun fint kan putte i kategorien «litt sunnere vafler»

– Siden de hverken inneholder sukker eller rent hvitt mel kan vi kategoriserer disse vaflene som litt sunnere, sier hun.

En sprø tvist – uten at vaflene blir harde

Anita har også en knasende god oppskrift på en variant av harde vafler, der potetmel er en viktig og sentral ingrediens for å gi vaflene den rette konsistensen.

Oppskriften henne på disse knasende sprø vafler med potetmel finner du her.

Frokostvaflene hennes er også tilsatt Hoff Potetmel, ikke for å gi vaflene konsistensen av en kjeks, men kun en liten sprø tvist.

– Frokostvaflene blir ikke like harde som tørre/harde vafler, men de får en liten knas i seg og blir ikke seige slik andre vafler kan bli. De er perfekte til å ha pålegg på, og de kan derfor brukes istedenfor brødskive. I tillegg til frokost kan de også brukes til en lengre lunsj, i matboksen eller som turniste, sier hun.

Perfekt til alle typer pålegg

Når det gjelder pålegg og tilbehør til frokostvaflene er det bare å finne frem sine favoritter.

– Jeg vil gjerne ha ost og skinke med litt grønt på, mens kidsa helst vil ha smør, brunost og syltetøy på, sier tobarnsmammaen fra Sunnmøre.

Hun har to små gutter som elsker at hun lager vafler til dem.

– Vafler er noe av det beste mine barn kan få servert, og de spiser det meste dersom det er stekt i et vaffeljern, forteller Anita.

– Hva gjør appelsinjuicen du har tilsatt i vaffelrøra for smaken?

– Smaken av appelsinjuice er ikke fremtredende, men å bruke appelsinjuice i deigen er populært når man baker brød med spelt for å få et bedre bakeresultat ved hjelp av askorbinsyren. Dette trikset tar vi nå med oss inn i vaffelverden, forteller matbloggeren.

Prøv også: Knasende spør vafler med potetmel

Slik lager du Anitas frokostvafler:

1. Smelt smøret og bland i melk og appelsinjuice.
2. Ha alt det tørre i en bolle og bland sammen.
3. Spe med det våte, rør godt mellom hver gang til du har en røre uten klumper.
4. Visp eggene lett sammen i en annen bolle, og rør de så inn i vaffelrøra.
5. La vaffelrøra svelle i 15-20 min.
6. Smør jernet godt med smør, og stek platene gylne.
7. Avkjøl på rist og server med godt pålegg.

Anita Stokke Blomvik står bak matbloggen kvardagsmat.no. Foto: Bård Nilsen