HOFF Potetmel

Krumkakeoppskrift med Hoff Potetmel

Oppskrift på krumkaker

Knasende sprø krumkaker lager du med Hoff Potetmel.

Ingredienser

20 stk. krumkaker:

120 g egg (2 egg)
120 g brunt farin
120 g mørk rom
120 g potetmel
120 g mel
120 g smeltet smør
5 ss vann

Oppskrift uten rom:
120 g egg (2 egg)
120 g brun farin
120 g kremfløte
120 g potetmel
120 g mel
120 g smeltet smør
5 ss vann

Ingen jul uten krumkaker! Det er det nok mange av oss som kan være enige i. De søte og knasende sprø kakene er, i svært mange norske julehjem, en selvskreven kakesort når det skal bakes til jul. De kan lages som struller, formes som kremmerhus med en kjegleformet rulle eller formes som skåler ved å legge kakene over et glass eller en passende kopp med en gang de tas ut av jernet. Skålene kan for eksempel fylles med multekrem eller iskrem – en perfekt dessert i juleselskapene. Matblogger Tove Holter, som står bak bloggen www.idefull.no, er en av mange som baker krumkaker til jul. Her får du hennes krumkakeoppskrifter, som vi i Hoff Potetmel mener må være blant de beste oppskriftene på krumkaker.

Slik gjør du:

Smelt smøret. Pisk egg og sukker luftig. Tilsett deretter rom, mel og potetmel, før du til slutt har i smeltet smør og vann. Sett røra i kjøleskapet, i 30 minutter eller mer, før bruk.

Tips fra Tove: Denne gangen forholdt jeg meg til hva min mor har lært meg: Alle ingrediensene skal veie like mye som eggene (uten skall).
Hver krumkake ble stekes med 1,5 ss av røra, og rulles/formes med en gang du tar den ut av jernet.

Flere krumkaketips finner du på Tove Holters blogg.

Fremgangsmåte på oppskriften uten rom:

Smelt smøret. Pisk egg og sukker luftig. Tilsett deretter fløte, mel og potetmel, før du til slutt har i smeltet smør og vann. Sett røra i kjøleskapet, i 30 minutter eller mer, før bruk. En for tykk røre kan tynnes ut med litt mer vann, men vent med å tilsette mer vann til du skal steke dem. Da har du kontroll på tykkelsen på røra. Hver krumkake stekes med 1,5 ss røre. Kakene rulles/formes med en gang den du tar de ut av jernet.

Husk å legge krumkakene dine i en tett kakeboks slik at de holder seg lenger.

Krumkakeoppskrift med Hoff Potetmel
Foto: Tove Holter, idefull.no

Prøv også: Potetmelstopper