HOFF Potetmel

Pasta med kjøttboller og tomatsaus

Pasta med kjøttboller og tomatsaus

Oppskriften som gir et perfekt resultatet hver eneste gang.

Ingredienser

Til tomatsausen:
2 løk
3 fedd
Salt
Pepper
4 bokser med tomater
Oregano
Paprikakrydder
Smør og olje til steking

Til kjøttbollene:
400g kjøttdeig av storfe
400g kjøttdeig av svin
1 medium løk
3 hvitløkfedd
2ts salt
1ts pepper
2 egg
2ss potetmel
1 god neve finhakket persille
1ts paprikakrydder
Smør og olje til steking

Den kanskje mest klassiske av alle pastaretter er retten, som er udødeliggjort av Disney med Lady og Landstrykeren, nemlig pasta med kjøttboller og tomatsaus. Men hvordan kan man få et perfekt resultat hver eneste gang? Christoph Schmitz fra bloggen innifristelse.no har svaret.

– Det mange gjør når de skal lage kjøttboller er å kjøpe karbonadedeig som har lite fett. Men faktisk er det det stikk motsatte du trenger når du skal sørge for at kjøttbollene blir saftige og gode. Jeg bruker alltid en blanding av storfekjøttdeig og kjøttdeig av svinekjøtt. I tillegg benytter jeg både potetmel og egg for at bollene skal holde formen og ikke falle fra hverandre. Resultatet blir også kjøttboller som er møre, har perfekt motstand og ikke minst er pakket med masse deilig smak, sier han.

Les også: Slik lager du perfekte kjøttboller

– Når kjøttbollene blir tilberedt på denne måten får også tomatsausen ekstra smak, og hele retten løftes til et nytt nivå. Som du kan se av ingredienslisten til tomatsausen er den ganske enkel, og det er av den enkle grunn at her er det kjøttbollene som virkelig skal få skinne. Sausen spiller andrefiolin.

Til tross for at den spiller andrefiolin, er det tomatsausen du må starte med.

Fremgangsmåte på tomatsaus:
Grovhakk løken og finhakk hvitløken. Svett løken i olje og smør før du tilsetter hvitløken. Etter noen minutter har du i tomatene og lar det surre på lav varme en stund. Kjør blandingen sammen med en stavmikser før du smaker til med krydder.

Fremgangsmåte på kjøttboller:
Når du kommer til kjøttbollene begynner du med å grovhakke løken og finhakke hvitløken. Svett først løken skikkelig i olje og smør på litt over medium varme. Når løken er mør har du i hvitløken og vender denne lett inn i et par minutter. Kjør dette i en blender til det blir en fin puré. Bland resten av ingrediensene godt sammen med rene hender i en bolle og jobb godt med deigen. Porsjoner bollene med en iskremskje og sett bollene på et brett. Når du er ferdig ruller du bollene og presser de godt inn i en rund og fin form.

Dekk en stor tykkbunnet gryte med kjøttboller i bunnen, og hell over den varme sausen. La dette putre under lokk på svak til medium varme i 30 til 50 minutter. Du kan røre forsiktig rundt i gryta etter 20 minutter, da har kjøttbollene begynt å sette seg.

Da har du god tid på deg til å koke pastaen du skal ha til.

Img 4442

Prøv også: Sandwich med kjøttboller, grønnkål og bechamelsaus