HOFF Potetmel

20160505 dsc 0365

Slik lager du sukkerbrødkaker som imponerer

Lager du ofte den samme kaken når du lager kaker basert på sukkerbrød? Anita Stokke Blomvik fra Kvardagsmat.no gir deg ideene og inspirasjonen du trenger for å tenke ut nye smakskombinasjoner neste gang du skal imponere med en hjemmelaget kake.

Med et godt sukkerbrød som base, og med krem, syltetøy og friske bær som fyll og pynt, kan du lage en enkel og nydelig kake. Men noen ganger er det gøy å tenke helt nytt, og overraske familie, venner eller kollegaer med smakskombinasjoner de kanskje ikke har smakt før. Tenker du på et sukkerbrød som et blankt lerret, finnes det nesten ikke grenser for hvilke kakevarianter og smakskombinasjoner du kan trylle frem med fyllet og pynten du velger.

– Med et godt sukkerbrød som utgangspunkt kan du lage både sjokoladekake, bløtkake, marsipankake, gelekake og mye mer, sier Anita Stokke Blomvik. Hun står bak den populære matbloggen Kvardagsmat.no.

God smakskombinasjoner og tips til dynk

Når det gjelder smakskombinasjoner i en kake basert på sukkerbrød har hun gode tips å komme med.

– Sjokolade og bær fungerer veldig godt. Både bringebær, blåbær, bjørnebær og rips er gode kombinasjoner med sjokolade. Kremfløte med smak av vanilje, eller kremfløte og vaniljekrem, passer veldig godt sammen, gjerne med friske bær til eller godt syltetøy. Skal kaken stå en dag før den skal serveres velger jeg syltetøy som fyll, slik at fargen fra bærene ikke smitter over på kremen. Skal kaken serveres med det samme velger jeg derimot friske bær siden det ser freshest ut, sier hun.

Anitas 10 tips til hva du kan dynke et sukkerbrød med:

*Melk
*Eplejuice
*Appelsinjuice
*Saft
*Brus
*Lake fra hermetisk frukt
*Sukkervann
*Kaffe
*Likør
*Konjakk

Anita har også et godt tips til deg som ønsker å finne på noe gøy med kremen.

– Å lage rosa bringebærkrem er et fint alternativ, spesielt til Sjokoladekake med mascarponekrem og bringebæroverraskelse. Da koker du opp frosne bringebær sammen med sukker og siler det av slik at du får fjernet stenene. Avkjøl saften og vend den forsiktig inn i vispet krem. Resultatet blir en knallrosa farge og nydelig smak.

Anita har bakt mange sukkerbrød, og har enda flere tips på lager til deg som vil eksperimentere litt med kaker basert på sukkerbrød.

– Skal du lage en høy kake er det smart å bruke en 20 cm form i stedet for 24-25 cm. Med den største formen er det lett at kaken blir så tung, på grunn av fyll, dynking og krem, at den siger utover. Tilpass mengden med egg, mel og potetmel etter størrelsen på formen. Det er lett å justere!

Les også: Sukkerbrød – mye enklere å lage enn du tror

En drøm av en piñatakake

Vi i Hoff Potetmel spurte om Anita kunne lage en sukkerbrødkake litt utenom det vanlige, og resultatet ble en fristende sjokoladekake med mascarponekrem og bringebæroverraskelse.

– Sjokoladekake med mascarponekrem og bringebæroverraskelse er en festkake som både ser flott ut og smaker godt. Mascarponeost passer veldig godt sammen med kaffe og sjokolade og er kjent for de fleste som ingrediens i den italienske desserten Tiramisu. Sjokolade og bringebær er også to smaker som kler hverandre godt, og i denne kaken får de spille hovedrollen. Inne i kaken er midten skåret vekk og i stedet er hullrommet fylt opp med friske bringebær som triller ut i det man skjærer et stykke. En skikkelig piñatakake! Inspirasjon til denne kaken har jeg funnet ved å se på kakebilder på Pinterest – et eldorado for å oppdage nye fristelser man kan bake, sier Anita.

Synes du kaken på bildet ser god ut? Oppskriften på Anitas sjokoladekake med mascarponekrem og bringebæroverraskelse finner du her.

20160505 dsc 0357
Anita stokke blomvik kvardagsmatno foto bård nilsen
Anita Stokke Blomvik står bak matbloggen kvardagsmat.no. Foto: Bård Nilsen