HOFF Potetmel

Festkake sukkerpasta

Festkake med hjemmelaget sukkerpasta

En flott festkake behøver slett ikke være vanskelig å lage.

Ingredienser

Sukkerbrød:
5 egg
125 g sukker
75 g HOFF Potetmel
75 g hvetemel
1.5 ts bakepulver

Sukkerpasta:
850 g melis
150 g HOFF Potetmel
8 blader gelatin
60 g sitronsaft (gjerne fra flaske)

Fyll:
Ca. 4 dl kremfløte tilsatt ca. 3 ss sukker
Syltetøy (jordbær eller bringebær)
Eventuelt friske bær.

Bloggeren Elin Vatnar Nilsen bak bloggen krem.no gir deg her oppskriften på en deilig bløtkake kledd med sukkerpasta.

Å jobbe med sukkerpasta er nesten som å jobbe med marsipan. Den stivner noe raskere, så pass på å pakke den godt inn i plast når du ikke bruker den. Den kan farges i alle regnbuens farger og brukes til å lage dekor, som for eksempel roser eller andre typer blomster.

Fremgangsmåte

Slik lager du sukkerbrødet:

  1. Pisk eggedosis av sukker og romtempererte egg.
  2. Sikt hvetemel, bakepulver og potetmel. Vendes inn det tørre litt etter litt forsiktig med en slikkepott.
  3. Helles i en smurt springform ca. 24 cm og stekes på 180 grader 25-35 minutter.

Mens sukkerbrødet står i ovnen, lager du sukkerpastaen:

  1. Legg gelatin i bløt i minimum 5 minutter.
  2. Klem vannet ut og smelt i en mikrobølgeovn på maks styrke ca. 15-20 sekunder.
  3. Alt blandes og kjøres i en bakemaskin. Juster med melis til ønsket konsistens. Massen skal være tilnærmet lik marsipan i konsistens. Pakkes godt inn.
    Etter at kakebunnen er avkjølt deler du den i to eller tre. Pisk fløte til bløt krem. Ha på rørte jordbær/ syltetøy på den nederste kakebunnen for å gjøre den saftig. (Knus 6-10 jordbær og tilsett 1-2 ss sukker).

Legg på krem og skjær noen bær i biter som blandes inn i kremen. Legg på den andre delen av kakebunnen og bruk resten av kremen til å stryke den opp.

Festkake sukkerpasta2
Friske blomster gjør seg godt som kakepynt. Men husk å fortelle gjestene dine at de ikke skal spises!

Slik kler du kaken med sukkerpasta og pynter den:

Kjør sukkerpastaen myk i en bakemaskin og kjevle den i en stor rund ring – dobbelt så stor som kaken. Kjevle den ca. 7-8 mm tykk. Bruk melis over og under så den ikke setter seg fast i bordet. Rull den på en kjevle og legg den over kaken. Dra i kanten, samtidig som du klemmer sukkerpastaen inntil med den andre hånden. Da unngår du bretter. Når du har fått klemt sukkerpastaen inntil rundt hele kaken – bruk en skarp kniv og skjær inntil kanten, nederst. Kna sammen resten av sukkerpastaen og lag en tvinnet flette. Form den til en runding og plasser den midt på. Fjern blader fra rosene og skjær av stilken slik at ca. 5 cm av stilken er tilbake. Stikk rosene ned i rundingen i en ring. Begynn ytterst. Plasser en stor rose i midten. Stikk inn små brudeslørblomster i den tvinnede ringen om ønskelig. Rull en tynn, lang pølse av sukkerpastaen. Legg den rundt kanten av kaken og lag eventuelt et mønster med for eksempel en gaffel. Husk at kaken må stå kjølig om den er laget med kremfløte. Er det lenge til kaken skal på bordet? Vent med å stikke i blomstene. De kan settes på kaken litt før den skal på bordet.

PS! Pass på at du ikke pynter med giftige blomster. Her finner du en liste over spiselige blomster: moseplassen.com. Det kan også være greit å opplyse at det ikke er meningen at gjestene skal spise blomstene (selv om de ikke er giftige).

Oppskriften er laget for HOFF av krem.no.

Les også: Festlige pannekaker