Glutenfrie Halloweenkjeks
Skumle, smakfulle og enkle å lage halloweenkjeks,
Ingredienser
Oppskriften gir ca. 50 småkaker
50 g melis
100 g smør
150 g Hoff Potetmel (om du tåler gluten – bytt ut halvparten av melet med hvetemel)
2 ts vaniljesukker
1 egg
Non stop
Rød, grønn eller blå konditorfarge
Eggehviteglasur:
1 eggehvite
180-240 g siktet melis
3-4 ts sitronsaft
Hva med å lage glutenfrie halloweenkejks til din Halloweenfest? Bloggeren Elin Vatnar Nilsen, som står bak bloggen krem.no, gir deg her en oppskrift på skremmende gode småkaker, som er som skapt for Halloweenfesten.
– Halloween kakene er enkle å lage og deigen er lett å røre sammen. Den blir noe klissete, men litt klin må man regne med når man skal bake. Mine småkjeks er laget kun med potetmel. Tåler du gluten ville jeg byttet ut halvparten av potetmelet med vanlig hvetemel. Det gir en litt bedre konsistens. Legg gjerne deigen litt i kjøleskap før du skjærer biter som trilles som kuler. Du kan også bruke en skje og plassere små topper av deigen på en plate rett etter at den er ferdig laget. De skumle øynene lages ved å sprøyte på streker av rødt rundt et blått eller grønt øye. Bruk en sort Non Stop som pupill, sier Elin.
Slik gjør du:
1. Rør mykt smør og melis sammen til det er lyst og luftig.
2. Tilsett egg og sikt inn vaniljesukker og mel. Ikke rør for mye.
3. Plasser topper (som store klinkekuler) på et bakebrett med bakepapir og stek på 170 grader i 7-12 minutter. (Til kakene har en gyllen farge i kantene.)
4. Avkjøl på rist.
5. Rør sammen melis og eggehvite til en smidig glasur (den skal være fast, ikke rennende) og tilsett forskjellige farger.
6. Ha den fargete glasuren i små poser og lag øye-mønster på kakene. I midten settes en sort Non Stop.