Slik lager du tempurarøre
Perfekt til å fritere både rå fisk, skalldyr og grønnsaker.
Ingredienser
100 gram hvetemel
1 egg
2 dl kaldt vann
2 spiseskjeer Hoff Potetmel
1 teskje natron
I Asia er de rå på å fritere, og den mest utbredte røren er tempurarøre. Tempurarøren kan gjøre nesten hvem som helst til japansk kokk på kun få minutter. Tempurarøre kan benyttes i andre friteringsøyemed også. Her er en enkel oppskrift på tempurarøre, som kan brukes til å fritere både rå fisk, skalldyr og grønnsaker.
Slik gjør du:
- Bland det tørre i en bolle.
- Pisk egget for hånd og rør inn det kalde vannet.
- Tilsett en tredjedel av det tørre i eggemiksen og bland det ved hjelp av en gaffel.
- Gjenta med neste tredjedel. Når dette er blandet tilsetter du siste tredjedel av det tørre og blander ferdig.
Obs! Det er bedre å la det være klumper i røren, da for mye visping av en slik frityrøre fører til at gluten produseres, og da blir røren mindre krisp.
Tips ved fritering
La oljen nå en temperatur på 170-180 grader. Har du ikke termometer, kan du la en dråpe med røre dryppe ned i oljen. Synker den til bunns er varmen for lav varme, holder den seg på overflaten og begynner å frese med en gang, er det for varmt. Dupper den derimot litt ned før den kommer opp igjen, er temperaturen korrekt.
Skal du fritere grønnsaker er det fint med 1 cm tykke staver som friteres fra ett til 2 minutter. Fisk egner seg best å fritere i terninger og klarer seg som oftest med ett minutt friteringstid.
Prøv også: Den beste sausen til biffen