HOFF Potetmel

Istock 000018367252 medium

Bli kvitt maur med potetmel

I Norge er det spesielt to typer maur vi er vant til å se: røde skogsmaur og sukkermaur. Sistnevnte trives dessverre godt innendørs, og som navnet tilsier, er de svært glade i sukker. Potetmel derimot, tar rett og slett livet av dem.

Når snøen tiner og maurene klekkes under steiner og tuer rundt omkring i landet, trekkes de mot steder hvor det er naturlig å finne mat. Og før det begynner å spire og gro ute, er det inne i varme hus maurene finner den næringen de trenger. Den vanlige sukkermauren velger gjerne morkent trevirke som oppholdssted når den kommer innendørs, og er derfor sjelden et problem i nyere hus. Men i et land med mye gammel trebebyggelse, og en overflod av mat, er det ikke noe problem for maurene å finne steder å oppholde seg.

Hvis man ikke trives så godt med tanken på å dele huset med de små svarte krypene, finnes det råd. Og som så ofte ellers, er rådet HOFF Potetmel. Potetmelet sveller visstnok opp i magen til maurene, og de kreperer. Men for å få dem til å spise potetmelet, må du lure dem med noe søtt. De lar seg ikke friste av potetmelet i seg selv nemlig. Trikset er å blande 50/50 potetmel og melis. Den søte melisen tiltrekker sukkermaurene, og når de spiser blandingen får de også i seg potetmelet de ikke tåler. I tillegg til at dette er en svært effektiv metode mot disse skadedyrene, er det en luktfri, naturlig og rimelig løsning som ikke krever verken skadedyrkontroll eller verneutstyr. Dryss litt melis- og potetmelblanding der maurene pleier å oppholde seg, og vips, er probelemt løst.

Les også: Lei av at tulipanene henger med hodet?