HOFF Potetmel

Vaniljeknapper med marsipan

Fyll kakeboksene med disse herlige julekakene. Det kommer ikke til å være en smule igjen når julen er over.

Ingredienser

125 g mel
125 g Hoff Potetmel
175 g mykt smør eller margarin
100 g revet marsipan
125 g sukker
1 egg
3 ts vaniljesukker

perlesukker

Småkaker hører julen til og du pleier helt sikkert å fylle kakeboksene med familiens favoritter. Dersom vaniljeknapper ikke allerede er et av slagene du pleier å bake, kan vi varmt anbefale konditor og blogger Elin Vatnar Nilsen sin oppskrift på disse herlige småkjeksene med smak av marsipan. Hun står bak den populære bloggen krem.no og kan sine saker når det kommer til kaker og bakst.

Slik gjør du:

  1. Riv marsipan på det fineste på rivjernet (du kan gjerne bruke harde rester).
  2. Vei opp alle ingrediensene i en bolle. Bruk hånden og kna sammen til en deig.
  3. Pakk deigen inn i plast og legg den i kjøleskap 30 minutter.
  4. Skjær av bit for bit som du ruller ut til en fingertykk pølse. Kutt i biter, ca 1 cm.
  5. Klem bitene godt ned i perlesukker før du legger over på en bakeplate kledd med bakepapir.
  6. Stek på 200 grader over/ undervarme i ca. 10 minutter.
  7. Avkjøl og oppbevar i tett boks.