HOFF Potetmel

Spis vafler til frokost, lunsj og i festlig lag

Ja, det går faktisk an! Få eksperttips fra Anita Stokke Blomvik fra Kvardagsmat.no, og la deg friste av vaffeloppskriftene som gjør at du vil lykkes hver eneste gang.

De aller fleste av oss har et svært godt forhold til vafler. Bare tanken på lukten og smaken av nystekte vafler kan få både store og små til å drømme seg vekk en liten stund. For enten du eller ung eller gammel har du kanskje spist et par vaffelplater på idrettsarrangementer, ulike tilstelninger, dugnader og på selveste 17. mai? Kanskje har du til og med selv vært blant de mange som har stilt opp for fellesskapet med en litt klissete melkekartong, stappfull av «mammas beste vaffelrøre». Og er det ikke alltid slik, at uansett hvor mange melkekartonger som kommer, blir alt stekt opp – og ikke minst spist opp. Og så var det vafler til søndagskosen da, vafler på jobben hver fredag og vafler servert på en koselig turisthytte langt inne i fjellheimen. Nam! Vafler smaker rett og slett godt over alt, og uansett anledning.

Prøv både søte og litt sunnere vafler

Mye av grunnen til at vafler er så populært å lage i så mange ulike sammenhenger, er at de i tillegg til å smake godt, er raske og enkle å lage. Det går kjapt å blande sammen en røre, og selve stekeprosessen er enkel den også. Det finnes utallige varianter av oppskrifter på gode vafler, og det finnes ALLTID en anledning for å lage de hjerteformede herlighetene. Og når det gjelder varianter av tilbehør til vaflene er det egentlig kun fantasien som setter grensene for hva du kan finne på. Det vanligste tilbehøret er nok syltetøy, smør, brunost og rømme, men salat og skinkepålegg fungerer også veldig bra. Grunnen til det, er at hva du putter i røra, kan bestemme om vaflene skal være typiske søte «kosevafler», eller litt sunnere varianter som faktisk kan erstatte brød og rundstykker på frokostbordet og på nistepakka.

Varier ingrediensene i vaffelrøra

Ingredienslisten i vaffelrører kan varieres både i type ingredienser og mengde. Klassiske ingredienser i vafler er melk, egg, hvetemel, sukker, bakepulver og smør. Andre vanlige ingredienser for smakens skyld er vaniljesukker og kardemomme. For deg som vil eksperimentere ved å legge til og trekke fra, er det bare å sette i gang. Visste du for eksempel at Hoff Potetmel vil gi vaflene dine en deilig og sprø konsistens?

Vafler til frokost og vafler som kjeks

Matblogger Anita Stokke Blomvik, som står bak bloggen www.kvardagsmat.no, lager vafler til alle anledninger. Foruten den klassiske vaffeloppskriften, synes hun det er kjekt å ha en sunnere variant av vafler i oppskriftsheftet, spesielt fordi barna hennes aller helst vil ha vafler til alle døgnets måltider. Matbloggeren mener at du enkelt kan lage vafler som kan erstatte brødet, og som dermed kan nytes til frokost, lunsj og kveldsmat. På oppdrag for Hoff Potetmel har hun laget noen spennende og smakfulle vaffeloppskrifter:

Anitas oppskrift på sunnere frokostvafler med speltmel og Hoff Potetmel finner du her.

Men selv om matbloggeren fra Sunnmøre liker å eksperimentere med vaffeloppskrifter, liker hun også å ta godt vare på tradisjoner. Bestemorens oppskrift på harde/tørre vafler er derfor også en fast favoritt hjemme hos henne. Disse vaflene blir som kjeks og kan oppbevares i en kakeboks. Hemmeligheten bak den herlige sprø konsistensen, er potetmel.

Anitas oppskrift på knasende sprø vafler med Hoff Potetmel finner du her.

Prøv også disse vaffeloppskriftene

Klassisk vaffeloppskrift med en vri: Grunnleggende gode vafler med kefir eller surmelk
Når man virkelig skal kose seg: Sjokoladevafler servert med is

TIPS! Å lage vafler en fin måte å få utnyttet rester på og varer som går ut på dato. Både rømme/surmelk og juice er fint å ha i røra.

Bruk et godt vaffeljern

Unn deg selv et bra vaffeljern dersom du lager vafler ofte, eller sjelden, for den saks skyld. Vi vil jo at resultatet skal bli bra, enten vi spiser vafler tre ganger i uka eller tre ganger i året. Det er nemlig forskjell på vaffeljern, og dette bør du tenke på hvis du skal kjøpe et nytt vaffeljern.

Dersom du ferdes mye i skog og mark, kan det også være kjekt å vite at det finnes egne vaffeljern til bruk på bål. Slike jern finnes i butikker som selger sports- og fritidsutstyr. Lag ønsket variant av vaffelrøre hjemme og frakt den med deg i en tom melkekartong eller på en tom brusflaske. Vi garanterer jubel fra turfølget når du varter opp med nystekte vafler ute i det fri.

FOTO: Anita Stokke Blomvik, kvardagsmat.no