Sjokoladekake i langpanne
Sikker kakesuksess på loppemarkedet.
Ingredienser
Kakebunn:
5 egg
500 gram sukker
350 hvetemel
6 ss kakao
2 ss bakepulver
2 ss vaniljesukker
150 gram HOFF Potetmel
3,5 dl kulturmelk
400 gram smør, smeltet (avkjølt)
Sjokoladeglasur:
150 gram smør, smeltet
600 gram melis
3 ts vaniljesukker
3 ss kakaopulver
10 ss sterk kaffe (espresso som er ferdiglaget)
Hender det at du får bakeoppdrag fra idrettslaget, korpset eller en forening? Her får du oppskriften på en sjokoladekake i langpanne, som både er søt, saftig og smaksrik. Kaken vil med andre ord garantert sørge for klirrende mynt i kassa og suksess for dugnadsgjengen. Det er matblogger Elin Larsen, som står bak bloggen elinlarsen.net, som på oppdrag for Hoff Potetmel har laget oppskriften.
Her forklarer Elin hvordan du går frem:
Forvarm ovnen på over- og undervarme til 200°C.
Pisk egg og sukker til eggedosis. Jeg bruker ballongvisp på kjøkkenmaskinen slik at eggedosisen blir skikkelig luftig.
Før det tørre røres inn, bytter jeg ut ballongvispen med en k-spade, fordi de resterende ingrediensene skal røres forsiktig inn (ikke piskes).
Sikt og tilsett det tørre vekselvis med melk og smør. Ikke pisk deigen for mye, da kan den bli kompakt og tung.
NB: Sørg for at det tørre og det våte røres inn, før mer tilsettes.
Hell deigen i en bakepapirkledd langpanne (ca. 29 × 38 cm). Stek kaken på nederste rille i ca. i 30-40 minutter. Bruk gjerne pinnetesten for å se om kaken er ferdigstekt (Stikk en strikkepinne ned i kaken. Er pinnen tørr, så indikerer det at kaken er ferdig).
Avkjøl kaken på en rist med et klede over før du har på glasuren.
Fremgangsmåte, glasur:
Tilsett alle ingrediensene i en bolle, og visp til du får en fin og jevn glasur. Smak til og juster som du ønsker med mer søtt eller kakao og- eller kaffesmak. Smør glasuren utover kaken og pynt etter eget ønske.
Forslag til pynt:
• Mens glasuren er flytende kan du lage flotte mønster ved å dra en gaffel gjennom glasuren.
• Kakedryss
• Litt syrlige ferske jordbær komplementerer den søte sjokoladesmaken perfekt.