På Hoff er vi glad i dessert året rundt – men om sommeren er det noen som skiller seg spesielt ut.
Det er noe spesielt med sommerdesserter. De er gjerne litt friskere med mer bær og frukt enn kakene vi lager om vinteren. Kanskje er det varmen, kanskje er det bare godt med variasjon. Uansett unner vi oss gleden.
Jordbærene er nydelig søte, rabarbaraen vokser seg stor og setter en frisk spiss på nærsagt alle fruktige desserter. Det beste av alt er at det meste av frukt og bær om sommeren er kortreist. Kanskje du til og med har høstet fra egen hage?
Du kan for eksempel lage denne rabarbara og jordbærgrøten.
Eller verdens enkleste fruktdessert? Det er nesten sant i dette tilfellet.
En deilig hjemmelaget vaniljesaus er svært anvendelig. Den kan helles over friske frukter og bær, være følge til kaken, smuldrepaien og en rekke andre søte fristelser.
Les mer om vaniljesauser.
Eller så er Rødgrøt både til hverdag og til fest .
Nyt sommeren! Den varer ikke lenger enn at man skal kose seg så lenge man har den.