HOFF Potetmel

Høstgryte med Hoff Potetmel

Vegetarisk høstgryte

Potetmel er hemmeligheten bak den tykke og fyldige konsistensen i denne smakfulle og vegetariske høstgryta fra matblogger Hanna Fjeldheim Dale.

Ingredienser

4 personer

1 ss smør til steking
1 stk purreløk
300 g sopp (kantarell)
1 ss provencekrydder
1 ts pepper
1,5 dl hvitvin (evt 2 ss eplesidereddik)

6 stk mellomstore poteter
1 stk sellerirot
1 l grønnsaksbuljong

1 dl matfløte
2 ss Hoff Potetmel
2 ss vann

4 ss rømme eller crème fraiche

Byggryn eller ris til servering
Finhakket persille

Hanna Fjeldheim Dale står bak matbloggen Happyfoodstories.com. Hun er utdannet klinisk ernæringsfysiolog, og på bloggen sin deler hun oppskrifter hun håper kan inspirere andre til et sunt og godt kosthold. I samarbeid med oss i HOFF har hun laget en herlig og varmende høstgryte.

– Høsten sniker seg (dessverre) innpå oss, og det begynner å friste mer med varme gryteretter enn lette salater til middag. Denne vegetariske gryteretten er helt perfekt å omfavne høsten med. Den er full av høstens beste grønnsaker og er nydelig en litt sur regnværskveld. En gryterett bør føles litt luksus, og denne innfrir absolutt med en skikkelig fyldig og kremet konsistens. Hemmeligheten bak den digge konsistensen ligger i potetmelet, som fungerer helt topp som jevning i gryta og gjør konsistensen tykk, creamy og fyldig, akkurat slik en god høstgryte bør være, skriver Hanna på bloggen sin.

TIPS FRA HANNA: Når du bruker potetmel som jevning, så husk at det skal løses opp i kaldt vann (= jevning) før du blander det i den varme retten. Ikke rør potetmel rett i varm mat, da forsvinner effekten!

Fremgangsmåte:

  1. Finhakk purreløk og rens soppen. Stek purre og sopp i smør og krydder i bunnen av en gryte.
  2. Tilsett hvitvin (eller eddik) og la den trekke inn.
  3. Skrell poteter og sellerirot og del i små terninger. Ha grønnsaksterningene i gryta og tilsett grønnsaksbuljong.
  4. La gryta koke i 15-20 minutter, til grønnsakene er møre og det meste av vannet har kokt inn.
  5. Rist potetmelet sammen med vann til en jevning, f. eks i et lite syltetøyglass med tett lokk. Tilsett fløten og potetmeljevningen, og rør til du har en kremet konsistens. Juster eventuelt med mer potetmeljevning hvis du synes gryta er for flytende.
  6. Rør inn rømme/crème fraiche, smak til med krydder og server gryta med ønsket tilbehør.
Høstgryte med Hoff Potetmel